THE BASIC PRINCIPLES OF ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

The Basic Principles Of istiridye mantar tohumu

The Basic Principles Of istiridye mantar tohumu

Blog Article

Üretim ortamında oksijen azalmasının nedeni, istiridye mantarının canlı bir organizma olması ve oksijen ile de beslenmesidir. Ayrıca yetişkin bir istiridye mantarı havaya her saatte yaklaşık four milyon spor bırakır.

Çin tıbbında şifa kaynağı bitkiler arasında yer alan ve uzun yıllar bağırsak ile mide hastalıklarını tedavi amaçlı olarak kullanılan kuzugöbeği mantarı ülkemizde de yetiştirilmektedir.

Yüksek oranda demir ve B vitamini içerir. Bağışıklık sistemine destek verir. Sindirime iyi geldiği için kabızlık tedavisinde de yardımcıdır. İstiridye mantarı tarifi: İstiridye mantarı nasıl pişirilir?

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama 10 kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak 300 - five hundred gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Kültür mantarı nedir? sorusunu cevaplamaya gerek duymayacağım; bunun yerine kültür mantarını evde nasıl yetiştiririz konusunda bir yazı kaleme aldım. Herkesin merakla aradığı soru bu: Evde mantar nasıl yetiştirilir? Hadi baştan sona mantar yetiştiriciliği nasıl yapılırmış okuyalım.

Eğer kit üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. one-two gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez gardenımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini 1 santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.

Evde istiridye mantarı yetiştirmek isteyenler için senelik hasat sayısını Web bir rakamla ifade edemeyeceğiz. Ancak mantar kompostu ile yetiştirme yapılıyorsa 3 ay boyunca verim alınacağını söyleyebiliriz. three aylık hasattan sonra mantarların kalitesinde düşüş yaşanabilir.

 Bu işlemde 10 kilogram kompost kullanılacaksa en fazla 500 gram civarı mantar tohumu kullanmak uygun olacaktır. Bu karışımın hazırlanmasının ardından ise mantarların yetişmesi için uygun ortamın sağlanması gerekmektedir.

It is possible to e mail the site operator to allow them to know you have been blocked. Remember to involve Everything you had been undertaking when this site came up along with the Cloudflare Ray ID observed at The underside of this webpage.

Penicillium mantar türleri antibiyotik yapımında ve Claviceps purpurea mantarı da alkaloit check here elde edilmesinde kullanılır.

Ayrıca bu tür platformlardaki ilanlarda Adres kısımları da yer almaktadır, bu adresler eğer bulunduğunuz şehirdeyse gidip elden olarak da tohumları alabilirsiniz.

Mevsiminde toplanıp, güneşte kurutulan yabani kuzugöbeği mantarını listemizde bulabilirsiniz. 100 gr olarak paketlenen mantarlarımızdan dilediğiniz miktarda satın alabilirsiniz.

Doğada istiridye mantarının gelişimi ormandaki sis sayesinde oluşur. Bu nedenle en yüksek verim yapay sis oluşturarak alınabilir.

İstiridye mantarı üretimi sırasında oksijen miktarını dengelemek ve havadaki sporları temizleyip ortamı insanların da nefes alabileceği hale getirmek çok önemlidir. Bu nedenle üretim ortama saat başı otomatik olarak havalandırılmalıdır.

Report this page